Elif Tunay | IDA Career
2 min readSep 8, 2023

Linkedin ‘Başlık’ (Headline) Bölümüne Ne Yazmalı?

#Linkedin profil başlığınıza;
❌ ‘İş arıyorum’ yazdıysanız, yanlış yapıyorsunuz.
❌ Şirketinizi ve pozisyonunuzu yazdıysanız, yine yanlış yapıyorsunuz.

— -
Önce #HEADLINE, yani #BAŞLIK bölümü neden önemli, oradan başlayalım. İşe alımcıların ya da başka kişilerin Linkedin’de profil aramalarını yaparken seçtikleri kriterlere uygun olan kişiler liste olarak karşılarına çıkar. Bunu siz de arama alanına aramak istediğiniz bir pozisyonun ismini yazarak deneyebilirsiniz.

Ve bu aramalarda, fotoğrafta göreceğiniz gibi, listelenen kişilerin sadece ‘5 bilgisi’ görünür. Bunlar PROFİL FOTOĞRAFI, AD-SOYAD, BAŞLIK BÖLÜMÜ, LOKASYON VE MEVCUT ÇALIŞILAN ŞİRKET VE POZİSYON.

Dolayısıyla bu alanlarda sağlayacağınız bilgiler sizin vitrininizdir ve bu bilgilerle işe alımcıyı profilinizi ziyaret etmesine ikna edebilirsiniz. Burada vereceğiniz bilgiler bu nedenle kritiktir.

Ad-soyad, lokasyon ve çalıştığınız şirket ve pozisyon bilgisi zaten net, bu bölümlerde bir farklılık yaratamazsınız. Bunlar için zaten Linkedin’de farklı alanlar var ve zaten aramalarda son çalıştığınız şirket ve pozisyon görünüyor. Fotoğrafınız da profesyonel ve samimi görünüm için önemlidir.

❗ Ancak ‘Başlık’ bölümündeki UZMANLIK ALANINIZ, SEKTORUNUZ, BECERILERINIZ İLK ETKİ AÇISINDAN HERŞEY’dir.

Linkedin başlık bölümünde en çok yapılan yanlışlar neler?
❌ İş aradığını veya fırsatlara açık olduğunu yazmak
❌ Hangi şirkette ve rolde çalıştığını yazmak

Bu bölüm bunların yeri değildir.

✔️ Bunun yerine sizi öne çıkaran becerilerinizi de dahil ederek sizin iş dünyasındaki yansımanızı yazmanız gerekiyor.

Ne demek istedim❓

✔️ Uzmanlığınızı ifade eden mesleki kelimelerle (anahtar kelime dediğimiz) sektörünüzü güçlü becerilerinizi anlamlı bir sıralamayla yazabilirsiniz.

➡️ Creative Social Media Content Writer with a strong international experience in the FMCG industry.

✔️ Dahasını da yazabilirsiniz, bu alanda 120 karakter hakkı var. Çok fazla uzmanlık alanınız varsa, her birini tek tek aralarına ayraç olarak semboller ekleyerek de yazabilirsiniz. Benim profilimdeki gibi.

Birçok opsiyonu var. Yeter ki şirketinizi/pozisyonunuzu veya iş aradığınızı yazmayın. Burası şirketinizle olan bağınızdan öte, sizin bireysel olarak vitrininizdir; kendinizi şirketinizdeki rolünüzle sınırlamayın.

Elif Tunay | IDA Career

Career Coach ⋆ Interview Consultant ⋆ CV/Resume Writer ⋆ Executive Recruiter